4 – 5 χοιρινές μπριζόλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
6 – 7 παντζάρια μέτριου μεγέθους
Λάδι για τσιγάρισμα
Αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και βάζω το κρέας μου μέσα μέχρι να μισοψηθεί. Κατόπιν καθαρίζω τα παντζάρια μου και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας μου. Τα αφήνω για κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσουν κάπως και κατόπιν βάζω νερό μέχρι να το σκεπάζει. Ρίχνω και μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το αφήνω να ψηθεί. Στο τέλος χαμηλώνω την φωτιά μου για να καταστηθεί. Καλή όρεξη!
Αυτό το φαγητό το ετοίμαζαν σε γάμους στα παλιά χρόνια και είναι Κυπριακό έθιμο κυρίως των χωριών. Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη και συνάμα πολύ φθηνή γιατί τα υλικά που βάζουμε είναι μόνο δύο και σε διαβεβαιώνω πως και αυτή που δεν τρώνε τα παντζάρια θα την λατρέψουν. Δοκιμάστε την. Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αντρη και την ευχαριστούμε πολύ