3 κούπες αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
3 κουταλιές ζάχαρη
4 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες γάλα
Ελαιόλαδο
Σιρόπι σφενδάμου
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το γάλα προσθέτοντας και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ρίχνουμε ζύμη πανκέικ αφήνοντάς την να απλωθεί μόνη της στο τηγάνι. Τηγανίζουμε εκεί το πανκέικ μας γυρίζοντάς το από την άλλη πλευρά όταν δούμε πως η ορατή σε εμάς επιφάνειά του έχει γεμίσει φουσκαλίτσες και έχει σταθεροποιηθεί μερικώς. Γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου και απολαμβάνουμε τα πανκέικς μας ζεστά ή κρύα.