2 βιτάμ
2 πακέτα φύλλο κρούστας
500 γρ καρύδι
Κανέλλα – γαρύφαλλο
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Σε ταψί στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας. Μετά αρχίζουμε να βάζουμε γέμιση από καρύδι ανακατεμένο με κανέλλα και γαρύφαλλο και τα φύλλα ένα – ένα. Πάνω – πάνω βάζουμε 6 φύλλα. Χαράζουμε. Έχουμε λιώσει το βιτάμ και περιχύνουμε τον μπακλαβά. Στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς (μέχρι να ξεκολλήσουν τα φύλλα από τα τοιχώματα). Μόλις βγει από τον φούρνο τον περιχύνουμε σιγά – σιγά με το σιρόπι που φτιάξαμε με 1 κιλό ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό (να είναι χλιαρό). Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελισάβετ Κεκατου, και την ευχαριστούμε πολύ.