750γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι (το χυμό του)
3 – 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Λίγη τριμμένη ρίγανη
Λίγο τριμμένο ξερό βασιλικό
Λίγο τριμμένο θυμάρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κούπες θρυμματισμένα πατατάκια
Κόβουμε σε μπουκίτσες τα φιλέτα κοτόπουλου (εάν είναι στήθος θα είναι λιγότερο μαλακό από ότι αν είναι μπούτι). Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε λίγο κάνοντας διορθώσεις (περισσότερο αλάτι κλπ). Βουτάμε μέσα σε αυτό το μείγμα τα κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγα λίγα τα θρυμματισμένα πατατάκια. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω στο χαρτί το βούτυρο να πάει παντού. Στραγγίζουμε καλά κάθε μπουκίτσα κοτόπουλου, την πανάρουμε με τα θρυμματισμένα πατατάκια γύρω γύρω και την αφήνουμε πάνω στο βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου μισή ώρα.