Υλικά:
1 κιλό κρέμα γάλακτος
50γρ. ζελατίνα
1 κιλό γάλα
1 βανίλια
150γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στη φωτιά το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) όταν το γάλα έχει φτάσει στους 60 βαθμούς C (να μην χάσει τις ουσίες η ζελατίνη). Βάζουμε την κρέμα γάλακτος κρύα οπότε πέφτει η θερμοκρασία. Φορμάρουμε, το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και είναι έτοιμο το βάζουμε σε ζεστό νερό για να ξεκολλήσει από την φόρμα. Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Γεώργιος Δαλακλιδις, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.