2-3 κιλά παϊδάκια αρνίσια + εξτρά γλυκάδια + εξτρά νεφρά
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 δόντια σκόρδα πολτοποιημένα στο μούλτι
1 κ.τ.σ. ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ξύδι
Πλένετε καλά τα παϊδάκια σε μια λεκάνη με νερό κρύο και μπόλικο ξύδι. Τα ξεπλένετε καλά και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσουν καλά. Τα μεταφέρετε σε φαρδιά λεκάνη. Τα “λαδώνετε” με το ρόι, ρίχνετε τον πολτό των κρεμμυδιών, τα σκόρδα, την ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε ΓΕΝΝΑΙΑ και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά σας. Τα μεταφέρετε σε ένα πυρέξ και τ’ αφήνετε σκεπασμένα με μεμβράνη να “ξεκουραστούν” για μία ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 150 βαθμούς (όχι αέρα), αφού έχετε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου το πυρέξ σας. Ψήνετε για μία ώρα περίπου και όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια τους τα γυρίζετε πάνω-κάτω με μια τσιμπίδα. Όταν τραγανίσουν και από την άλλη μεριά, κλείνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέχρι να “ηρεμήσουν”.
Σε μια μεγάλη πιατέλα αδειάζετε στο κέντρο μπόλικο στραγγιστό γιαούρτι και γύρω γύρω τα παϊδάκια σας. Περιλούεται με μπόλικη σάλτσα το γιαούρτι και την υπόλοιπη (που βγαίνει μπόλικη) την βάζετε δίπλα σε σαλτσιέρα.
Σημείωση: Εκτός από τα μπαχαρικά που αναφέρονται εδώ μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα καπνιστή, κόλιαντρο τριμμένο και κάρδαμο. Εξυπακούεται ότι ΑΥΤΑ τα πολίτικα παϊδάκια συνοδεύονται με τηγανιτές πατάτες… ΘΕΪΚΟ (σαν τον γράφοντα χοχοχο!!!)
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα κάντε κλικ εδώ.