1 κούπα κουβερτούρα τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1 κουταλιά σκόνη καφέ εσπρέσο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1-2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι
Κορδέλες από ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα νερό και μέσα της ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και τον καφέ. Προσθέτουμε και το γάλα και τότε αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Τέλος ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το παγωτό σοκολάτα στην κατάψυξη και αν θέλουμε το χτυπάμε με μίξερ στις δύο ώρες. Σερβίρουμε σε χωνάκια ή σε μπολάκια και στολίζουμε με τις κορδέλες από το ξύσμα του πορτοκαλιού.