1 κουτί ερμόλ (φυτική σαντιγύ) κρύο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
2 κουταλάκια κανέλα Κεϋλάνης ή 1 κανέλα
1-2 ξύλα κανέλας (προαιρετικά)
1/2 κούπα περίπου τσιπς κανέλας
Εάν θέλουμε έντονη τη γεύση και το άρωμα της κανέλας τότε: Σε ένα γυάλινο μπωλ με σκέπασμα βάζουμε το εβαπορέ και τα ξύλα κανέλας αποβραδύς και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Αλλιώς: Σε ένα μπωλ χτυπάμε για 10 λεπτά την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Μετά προσθέτουμε το εβαπορέ λίγο λίγο καθώς επίσης και την τριμμένη κανέλα. Τέλος όταν όλα έχουν χτυπηθεί καλά ρίχνουμε και τα τσιπς κανέλας και τα ανακατεύουμε με κουτάλι (προσοχή όχι μίξερ). Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό με τσιπς κανέλας στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Σημείωση: Όσο πιο κρύα είναι τα υλικά μας τόσο περισσότερο αφρατεύει το παγωτό μας!