2 κούπες γάλα εβαπορέ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3/4 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 αυγά
1 βανίλια
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά το εβαπορέ. Προσθέτουμε το εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να πήζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά στο μίξερ. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 τουλάχιστον ώρες. Το βγάζουμε, το χτυπάμε πάλι στο μίξερ και το αφήνουμε πάλι να παγώσει εντελώς πριν σερβίρουμε γαρνίροντάς το με το ξύσμα πορτοκαλιού.