2 κούπες πλήρες γάλα
1 λεμόνι το ξύσμα του
5 κρόκους από μεγάλα αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι λιμοντσέλο
Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Το αφαιρούμε μόλις αρχίσει να αχνίζει (πριν βράσει). Το αφήνουμε να χλιάνει για μισή ώρα περίπου σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Σε ένα μέτριο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ακόμη γάλα και το λιμοντσέλο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα αρκετά παχιά που να “ντύνει” ένα κουτάλι (κρέμα που στέκεται πάνω στο κουτάλι χωρίς να ρέει και να το αφήνει ακάλυπτο). Θα χρειαστεί περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ακουμπάμε τον πάτο της κατσαρόλας μας σε κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Μεταφέρουμε το παγωτό σε μπωλ και αφού κρυώσει εντελώς το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Στη συνέχεια είτε χτυπάμε καλά στο χέρι και επαναλαμβάνουμε το χτύπημα κάθε μια ώρα, είτε το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Όπως και αν το φτιάξουμε είναι ένα ελαφρύ και αρωματικό παγωτό λεμόνι.