300γρ. περίπου κεράσια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (250γρ.)
2-4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο ρούμι ή άλλο ποτό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κεράσια και τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και τα βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου (μέχρι να δέσει και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα). Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε την σάλτσα κεράσι να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Δύο περίπου ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το παγωτό μας βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη (προσοχή μην το ξεχάσετε).
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε προσθέτοντας το ζαχαρούχο γάλα, και ελάχιστο ρούμι, μέχρι να αφρατέψει. Ανακατεύουμε την σάλτσα κεράσι με το παγωτό και το βάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό, στην κατάψυξη. Καλή απόλαυση!