100γρ. φρέσκια καρύδα
100γρ. ζάχαρη
400ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
100ml γάλα πλήρες
1 βανίλια
Υλικά για γαρνιτούρα:
Αμύγδαλα (τριμμένα καβουρδισμένα)
Καρύδα ξερή (τριμμένη)
Βάζουμε ένα μεταλλικό μπωλ στην κατάψυξη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, ρίχνουμε και ανακατεύουμε και την βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε την καρύδα και την καθαρίζουμε. Παίρνουμε 100 γραμμάρια από την σάρκα της και την περνάμε από το μπλέντερ. Στο παγωμένο μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε αρκετά. Μόλις αρχίσει κάπως να δένει προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του γάλακτος. Όταν σφίξει ρίχνουμε και την καρύδα. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο μας να παγώσει και στη συνέχεια σερβίρουμε νόστιμο παγωτό καρύδα γαρνίροντας με αμύγδαλα και καρύδα!