1 κουτί ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
1/2-1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
Χτυπάμε για 10 λεπτά το ερμόλ στο μίξερ να φουσκώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τέλος την κρέμα γάλακτος. Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα (δείτε αναλυτικά την τεχνική για καραμέλα κάνοντας κλικ εδώ). Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε. Ρίχνουμε πάνω της τους ξηρούς καρπούς και την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Σπάζουμε την καραμέλα σε κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το παγωτό καραμέλα στο ψυγείο να παγώσει και μετά απολαμβάνουμε τη φίνα γεύση του.
Τη συνταγή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!