8 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
15 κουταλιές σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου
Βράζουμε τα 6 φλυτζάνια γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα με το άνθος αραβοσίτου, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας (Προσοχή: τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα -τα δοκιμάζουμε βάζοντας τα σε ένα σκεύος με αρκετό νερό να τα σκεπάζει, αν πάνε στο πάτο είναι φρέσκα εάν επιπλέουν τα πετάμε). Όταν έλθει σε σημείο βρασμού το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπωλ ανακατεύοντας συνέχεια. Σε λίγα λεπτά η κρέμα παγωτού είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν αρχίζει να παγώνει την βάζουμε στην παγωτομηχανή. Εάν δεν έχουμε, την χτυπάμε στο μπλέντερ για να αφρατέψει. Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, η μανούλα μου, Αιμιλία!
Παραλλαγή: κάνουμε την βασική συνταγή κρέμας παγωτού και προσθέτουμε λίγη μαστίχα (μισό κουτ. γλυκού) κοπανισμένη και 1 φακελάκι έτοιμο σαλέπι ντουτουρμά και φτιάχνουμε έτσι ένα μυρωδάτο πολίτικο ντουτουρμά!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!