1/2 κιλό φράουλες
1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος (500 ml)
100γρ. τυρί ρικότα ή τύπου φιλαδέλφεια
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά (τους κρόκους)
1/2 λεμόνι
Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, 3 κουταλιές από τη ζάχαρη, το χυμό του μισού λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το τυρί ρικότα και κατόπιν την κρέμα γάλακτος. Σε μπεν μαρί βάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα από τις φράουλες συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το ανακάτεμα. Βάζουμε το παγωτό μας σε δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.