1 πακέτο κατεψυγμένο παγκάσιους (περίπου 1 κιλό)
4 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
Λίγο δεντρολίβανο
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Περίπου 10 ώρες πριν από την στιγμή που θα μαγειρέψουμε βγάζουμε το ψάρι μας από την κατάψυξη και το βάζουμε στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου μας ώστε να ξεπαγώσει σιγά σιγά. Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα πλένουμε καλά τα φιλέτα του παγκάσιους και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν. Επίσης στύβουμε τα λεμόνια μας και έχουμε έτοιμο δίπλα μας το χυμό τους σε ένα ποτηράκι. Τέλος καθαρίζουμε τς σκελίδες του σκόρδου χωρίς να τις κόψουμε.
Σε πλατύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στο καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου ώστε να σκουρύνουν και να δώσουν στο ελαιόλαδο το άρωμα τους. Μόλις γίνει αυτό τις αφαιρούμε και τις φυλάμε. Αρχίζουμε να τηγανίζουμε το παγκάσιους βάζοντας ένα ένα φιλέτο στο τηγάνι ώστε να μπορούμε να τα γυρνάμε με ευκολία χωρίς να μας “σπάνε”. Μόλις βάλουμε το ψάρι στο τηγάνι το πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η φωτιά μας είναι λίγο πάνω από το μισό (αν έχει μέχρι 3 την έχουμε στο 2). Αφήνουμε το παγκάσιους χωρίς να το πειράξουμε για 5 λεπτά ακριβώς. Κατόπιν με μία πλατιά σπάτουλα το γυρίζουμε και το πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και πιπέρι και από αυτή την πλευρά. Αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά. Τέλος το ξαναγυρνάμε δύο φορές αφήνοντας το από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε από το τηγάνι, το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού (έτσι όπως είναι καυτό) και τοποθετούμε μία σκελίδα σκόρδου πάνω του για διακόσμηση και βρώση!