1 κούπα ξερά φασόλια
(κρεμμύδι, μαϊντανός, καρότο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι)
1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα
(κρεμμύδι, πιπεριά πράσινη και κόκκινη, αλάτι, πιπέρι, λάδι)
1 κούπα φάκες
(ντομάτα, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι)
1 κούπα ρεβύθια
(κρεμμύδι, κόλιανδρος, καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι)
1 κούπα αρακάς ξερός
(κρεμμύδι, μαϊντανός, λάδι, αλάτι, πιπέρι)
1 κούπα φάβα
(κρεμμύδι, καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι)
Ψωμί ολικής αλέσεως σε μικρές φέτες
Κάπαρη
Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
Λιαστές ντομάτες
Αντζούγιες ρολό καθαρισμένες
Αγγουράκι τουρσί
Ετοιμάζουμε τα όσπρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στην συνέχεια τα περνάμε από το μπλέντερ ξεχωριστά στάζοντας ωμό λάδι να αφρατέψει το μίγμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε μικρά μπωλ. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε κατά προτίμηση με τα υπόλοιπα υλικά μας! Σερβίρουμε επάνω σε μικρά φρυγανισμένα ψωμάκια.
Συνήθως τα παιδιά αποφεύγουν να φάνε όσπρια, όμως με αυτόν τον τρόπο πιστέψτε με θα ξετρελαθούν! Επίσης είναι πολύ εντυπωσιακά για ένα νηστίσιμο και όχι μόνον γεύμα! Αλείψτε σε ψωμί ή γεμίστε σάντουιτς!!!
Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.