2 + 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
3-4 λωτούς ώριμους και μαλακούς
1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
1 κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη
Πρέζα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο
Λίγη βανιλέτα
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τις δύο κούπες κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη καρύδας και πολτοποιημένη την σάρκα των λωτών. Ζεσταίνουμε το μείγμα μας για περίπου 10 λεπτά, δεν πρέπει να βράσει. Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε το 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με την ζελατίνη. Την αφήνουμε για 5 λεπτά. Χτυπάμε το ζεστό μείγμα με τους λωτούς να είναι ομοιογενές και το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Προσθέτουμε την βανιλέτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Μοιράζουμε την πανακότα σε φορμάκια ή ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή μέχρι να πήξει εντελώς. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον κανέλα, μοσχοκάρυδο κτλ και ίσως λίγη σαντιγύ! Καλή όρεξη!