250γρ. αλεύρι
200γρ. αλεύρι σίκαλης
10γρ. αλάτι
50γρ. βούτυρο
20γρ. μαγιά
2 κιλά νερό χλιαρό
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά, καλά σκεπασμένη. Ο όγκος της πρέπει να αυξηθεί κατά 30%. Την ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αλλά πριν την ψήσουμε, δίνουμε το σχήμα του κροκοδείλου ως εξής:
1. Παίρνουμε από τη ζύμη 4 ομοιόμορφα κομμάτια για τα πόδια.
2. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
3. Τα ρολάρουμε για να πάρουν μακρουλό σχήμα.
4. Για το σώμα, πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα χοντρού λουκάνικου.
5. Δίνουμε στο κεφάλι μυτερό σχήμα, πλάθοντας το ελαφρά.
6. Τραβάμε τη ζύμη για να πλάσουμε την ουρά.
7. Βάζουμε τα πόδια κάτω από το σώμα.
8. Χαράζουμε τη ζύμη για να σχηματιστεί το στόμα.
9. Το κρατάμε ανοιχτό με μια βουτυρωμένη μπάλα αλουμινόχαρτο.
10. Βάζουμε δύο πετροκέρασα, κομμένα στη μέση, για να φτιάξουμε μάτια.
11. Κάνουμε εγκοπές στα πόδια με ένα ψαλίδι.
12. Σχηματίζουμε τις φολίδες (λέπια).
Και μόλις ολοκληρώσουμε το σχήμα το ψήνουμε όπως είπαμε παραπάνω. Μπορούμε να κάνουμε και χελώνες, καβούρια, κ.α. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε τη χελώνα και πάνω στο καβούκι της να βάλουμε με οδοντογλυφίδες τα καναπεδάκια που έχουμε ετοιμάσει για τον μπουφέ.
Καλή επιτυχία!
Την διακόσμηση αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.