1/2 φλυτζάνι ρύζι καστανό
2 ντομάτες ώριμες μεγάλες
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας αλάτι (ή ακόμα καλύτερα λιγότερο)
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε καρέ. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το σκόρδο μας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει ελαφρά το χρώμα του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το μπούκοβο και το ξύδι έχοντας το μάτι της κουζίνας μας στα 2/3 της δύναμής του. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες, προσθέτουμε 2 λίτρα καυτό νερό και το καστανό ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά της ώρας με ανοικτή κατσαρόλα ανακατεύοντας που και που. Κατόπιν κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Δέκα λεπτά αργότερα η καλοκαιρινή ντοματόσουπα μας με καστανό ρύζι είναι έτοιμη!