Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. ρύζι νυχάκι
3 ντομάτες
2 πιπεριές
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κολοκυθάκια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μπόλικο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια μπασίνα κόβουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, που έχει κάψει, για να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια περνάμε από το μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με τα σκόρδα απαλά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ρυζάκι μας καθώς και τη ντομάτα μαζί με λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όποτε χρειάζεται προσθέτουμε καυτό νερό. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το δυόσμο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε επίσης πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!