5-6 ντομάτες
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο ούζο
Μπόλικο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε άνηθο, μαϊντανό και κρεμμύδια. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και αναμειγνύουμε όλα μας τα υλικά προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα για τους ντοματοκεφτέδες να σταθεί για λίγο (πρέπει να είναι παχύρρευστο). Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πολύ.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε!
Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδεύσει το ποτό μας, τις καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στο κύμα ή στην βεράντα, στο μπαλκόνι ή και στο πικ νικ είναι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Τους δοκιμάσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τους λατρέψαμε και σας προσφέρουμε την συνταγή τους! Δοκιμάστε την!