Υλικά:
5-6 ντοματούλες ώριμες μετρίου μεγέθους
4-5 κρίθινα παξιμάδια (ντάκους)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ρίγανη
Αλεύρι
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντοματούλες, τα κρεμμυδάκια μας κομμένα, το μαϊντανό και ανάλογα ποσό σφιχτό είναι το μείγμα προσθέτουμε ή αφαιρούμε ντάκο. Μετά σε μια λεκανίτσα αφαιρούμε εάν μείναν χοντράδια και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και ρίγανη. Πλάθουμε σε σχήμα κεφτέδων και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι καίμε παρθένο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε.
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.