15-20 ντομάτες πομοντόρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τους σπόρους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζουμε ή αλείφουμε πάνω του ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα μυρωδικά μας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι. Στρώνουμε τις ντομάτες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αλάτι. Ψήνουμε για μια δυό ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να φαίνονται οι ντομάτες μας ξερές εξωτερικά αλλά να παραμένουν ελαφρά υγρές στο κέντρο τους.