3 σφιχτές ντομάτες
100γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές κάπαρη στυμμένη και ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Ανοίγουμε την κονσέρβα τόνου και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την μαγιονέζα και προσθέτουμε την κάπαρη, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τόνο. Κόβουμε σε κάθετες φέτες τις ντομάτες κόβοντας έτσι το κοτσάνι τους ώστε να σχηματιστεί το πάνω μέρος της καρδούλας. Απλώνουμε τις ντοματένιες καρδούλες μας σε μια ωραία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Στη συνέχεια παίρνουμε μείγμα από το μους τόνου που φτιάξαμε και το στολίζουμε πάνω της (είτε δύο κουταλάκια κάνοντας μπαλίτσα, είτε με κορνέ). Αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ψυγείο και σερβίρουμε.