1 κιλό ντοματάκια μικρά (ντοματίνια)
750γρ. ζάχαρη καστανή
1 λεμόνι
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ξεφλουδίζουμε τα ντοματίνια μας. Μέσα σε μια λεκανίτσα βάζουμε ένα σουρωτήρι και από πάνω του ανοίγουμε στα δύο το κάθε ντοματίνι και το ξεσποριάζουμε. Κρατάμε το ψαχνό του και αφήνουμε στο σουρωτήρι τα σπόρια του να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψαχνό από τα ντοματάκια, το περιεχόμενο της λεκάνης, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ξύσμα του λεμονιού και τα αφήνουμε να σταθούν για δέκα με δώδεκα ώρες. Κατόπιν, βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη μαρμελάδα μας για τρεις με τέσσερις ώρες προσθέτοντας μια κουταλιά από το χυμό του λεμονιού, μέχρι να δέσει. Η μαρμελάδα ντομάτας πηγαίνει τέλεια με ανθότυρο, κριμ τσιζ, παξιμάδι ή πάνω σε ζεστό χωριάτικο ψωμί με φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας.