Υλικά:
1/4 κιλού παντζάρια (τους βολβούς μόνο)
1/4 κιλού γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κρεμμύδι ξερό
4-6 σκελίδες σκόρδου
Ελάχιστο ξύδι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια στο μούλτι, προσθέτοντας το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα πολτοποιούμε εντελώς και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το γιαούρτι και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε. Είναι πολύ δροσερό και πικάντικο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.