250 γρ. πράσινες ελιές (γεμιστές με αμύγδαλο)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1-2 αντζούγες (προαιρετικά)
Χυμό 1 λεμονιού
Ρίγανη ή θυμάρι
1.Ρίχνετε τις ελιές στο μπλέντερ μαζί με την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, τις αντζούγες, εάν βάλετε, και το μισό ελαιόλαδο.
2. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα δουλεύετε λίγο ακόμη όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι στο μίγμα.
3. Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ηλιάνα Ατσαλάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.