2 ώριμα αβοκάντο
3/4 κούπας τυρί φέτα
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό (ή 1/4 μέτριο)
1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λεμόνι ή χυμό λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από την φλούδα και το κουκούτσι τους. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την φέτα, τα αβοκάντο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε καλά το ντιπ μας και το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δροσερό ντιπ με φέτα και αβοκάντο είναι έτοιμο να το γευτούμε σε πίτες από τορτίγια, κριτσίνια ή φρεσκοψημένες πίτες για σουβλάκι.