200γρ. τυρί φέτα
120γρ. κριμ τσιζ
5-6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε τα 2/3 της ποσότητας στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι (αν η φέτα μας δεν είναι αρκετά αλμυρή) και το πιπέρι και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το μείγμα μας σε μπωλ και από πάνω του ψιλοτρίβουμε την υπόλοιπη φέτα, πασπαλίζουμε με τα κυβάκια της πιπεριάς και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε το ντιπ φέτας στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες.
Σερβίρουμε το ντιπ μας με ψιλοκομμένα λαχανικά, κρακεράκια, τσιπς κτλ και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο ορεκτικό ή σνακ.