2 κούπες φασόλια βρασμένα
3/4 κούπας αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1-3 κουταλιές χυμό λεμονιού (ανάλογα με το γούστο μας)
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι τριμμένο δεντρολίβανο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα ζεστό νερό
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σε μέτρια φωτιά το θερμαίνουμε μέχρι να αρχίσει το λάδι να τσιτσιρίζει. Τότε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φασόλια και σουρώνοντας το λάδι μας το προσθέτουμε και αυτό. Προσθέτουμε επίσης τα 2/3 των αμυγδάλων και το νερό σταδιακά (το πόσο νερό θα χρειαστεί εξαρτάται από τα φασόλια που χρησιμοποιήσαμε). Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Ρίχνουμε και λίγο λίγο το χυμό του λεμονιού, δοκιμάζοντας συμπληρώνουμε κι άλλο χυμό ή αλάτι εάν κρίνουμε πως χρειάζεται. Σερβίρουμε το ντιπ φασολιών μας σε μπωλάκι, πασπαλίζοντάς το με τα αμύγδαλα που φυλάξαμε και το ξύσμα του λεμονιού.