1 ρύζι για ριζότο
Μερικά φύλλα φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
Μια φρέζα σαφράν
Λίγα μανιτάρια κονσέρβα (ανάλογα πόσα θέλουμε)
1 κύβο ζωμό κρέατος (προαιρετικά ή ζωμός λαχανικών)
Ένα ποτηράκι λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι λευκό ή ότι άλλο θέλουμε
Παρμεζάνα για το τέλος
Καταρχήν βράζουμε νερό για να είναι έτοιμο, υπολογίζουμε ότι για κάθε κούπα ρύζι αναλογούν 2,5 κούπες νερό. Αφού βράσει ρίχνουμε τον κύβο και το σαφράν και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να διαλυθεί και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του σπανακιού και του κρεμμυδιού και τα μανιτάρια για να σωταριστούν.
Αφού γίνει αυτό ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισό λεπτό να βράσει μαζί με τα υλικά. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για λίγο ώστε να πάρει την γεύση το ρύζι και να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο και το σαφράν, ρίχνουμε λίγο αλάτι (πιθανώς το χρειάζεται) και λίγο πιπεράκι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
Έχετε υπ’ όψιν σας ότι αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική θα χρειαστεί να ανακατεύετε συχνά οπότε πιθανώς το ριζότο να θέλει λιγάκι παραπάνω νερό, να έχετε έτοιμο βρασμένο σε αυτή την περίπτωση.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Τριανταφύλλου Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.