1/2 πακέτο και κάτι noodles ρυζιού, τα λεπτά
2 φιλέτα κοτόπουλο ανοιγμένα
1 κουτί κρέμα καρύδας
2 καρότα
4 μανιτάρια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
3 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
1 μέτριο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Σπορέλαιο
Αλάτι-πιπέρι
Σοτάρετε σε λίγο σπορέλαιο το κρεμμύδι και το σκόρδο χοντροκομμένα. Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια και αφήστε τα να σοταριστούν για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Έπειτα ρίξτε μέσα και την πιπεριά, επίσης κομμένη σε μπαστουνάκια. Κάπου κάπου κλείνετε και το καπάκι, ώστε να μη φεύγουν όλα τα υγρά. Προσθέστε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και το τζίντζερ (το τζίντζερ το τρίβουμε στον τρίφτη, στις λεπτές λεπίδες). Αλατοπιπερώστε. Αν δείτε ότι το φαγητό ζητάει υγρό αρχίστε να ρίχνετε λίγη λίγη την κρέμα καρύδας από τα προηγούμενα στάδια, αλλιώς ρίξτε τη μισή 1-2 λεπτά αφού σωτάρετε τα μανιτάρια. Σκεπάστε με καπάκι και αφήστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί, ελέγχοντάς το συχνά.
Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρετε το κοτόπουλο, αφού το έχετε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε. Όταν δείτε πως έχει ασπρίσει απ’ όλες τις μεριές ρίξτε μέσα λίγη από την κρέμα καρύδας και αφήστε το να μαγειρευτεί μέσα σε αυτή. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο ανακατέψτε το μαζί με τα λαχανικά. Αν χρειαστεί βελτιώστε τη γεύση με αλάτι, τζίντζερ, καρύδα. Σβήστε το και αφήστε το στην άκρη.
Βράστε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό. Όταν το νερό κοχλάσει σβήστε το και ρίξτε μέσα τα νούντλς. Αφήστε τα να πιούν το νερό τους για 3-4 λεπτά (δείτε και τις οδηγίες του πακέτου). Στραγγίξτε τα, ξεπλύντε τα με ζεστό νερό, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Άννα Βούη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog της Άννας «TASTEMIXER», κάνοντας κλικ εδώ!