3 κούπες φάριν απ
2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλάκια σόδα
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι
Υλικά για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη
Τρούφα κουβερτούρας
Παίρνουμε από το πορτοκάλι το ξύσμα του και το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξύδι, τις βανίλιες, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον χυμό του πορτοκαλιού και νερό (τόσο ώστε ο χυμός του πορτοκαλιού και το νερό να είναι μαζί δύο κούπες υγρό). Όταν το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο, το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κατόπιν με τρούφα κουβερτούρας.