3/4 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
6 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι σόδα
1 πακέτο φάριν απ
Ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα σε κομματάκια
Τον χυμό του πορτοκαλιού, πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας, τον βάζουμε στην κατάψυξη, έτσι ώστε όταν τον χρησιμοποιήσουμε να είναι πολύ παγωμένος αλλά όχι κρυσταλλιασμένος.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το ξύδι και τον παγωμένο χυμό. Μετά, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε και τις ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του νηστίσιμου κέικ μας. Θα το ψήσουμε για 45 λεπτά της ώρας σε μέτριο φούρνο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.