Υλικά:
500γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κούπες ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
2 κύβους νοστιμιάς λαχανικών
3/4 – 1 κούπα ελαιόλαδο
Λίγο δυόσμο ξερό
Λίγο μπαχάρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί βάζουμε 2 1/2 κούπες νερό και όλα τα υλικά μας εκτός από το κριθαράκι. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει στον φούρνο για μισή ώρα περίπου και τότε προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να γίνει. Το νηστίσιμο γιουβέτσι μας είναι έτοιμο!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.