3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σκόνη κακάο
2 κούπες καφέ (ή 2 κούπες νερό και 3 κουταλάκια νες καφέ)
2 κουταλιές ξύδι λευκό
12 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
4 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη). Σε ένα άλλο ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά υλικά μας. Σιγά σιγά προσθέτουμε συνεχίζοντας με απαλό ανακάτεμα τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών. Μόλις ανακατευτούν αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσουμε με την άχνη ζάχαρη και το κόψουμε σε κομμάτια.