Πάστα ελιάς
Πιπεριά πράσινη
Πιπεριά κόκκινη
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Παίρνουμε πάστα ελιάς έτοιμη ή φτιάχνουμε μόνοι μας από θρούμπες ελιές που τις ξεκουκουτσιάζουμε και τις περνάμε από το μούλτι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Δεν θα τα χρειαστούμε ολόκληρα, γι’ αυτό προσθέτουμε λίγο λίγο μέσα στην πάστα ελιάς έτσι ώστε να πάρουμε ένα μείγμα πλούσιο σε πιπεριά και κρεμμυδάκι αλλά το βασικό υλικό να είναι η πάστα ελιάς. Σερβίρεται με νηστίσιμα κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, φρυγανιές κ.λ.π.