1 πακέτο φύλλο (Ζύμη της γιαγιάς – Κανάκη)
2 κιλά σπανάκι κατεψυγμένο
2 ματσάκια άνηθο
2 πράσα
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα πράσα (κομμένα σε ροδέλες) και τα σπανάκι. Όταν βγάλει τα υγρά του το σπανάκι προσθέτουμε μέτρια κομμένα τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, μπόλικη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα αφήνουμε, ανακατεύοντας που και που, να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνουμε τη γέμιση της σπανακόπιτας να κρυώσει. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ισόπαχα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα και αυτά ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και την επιφάνεια της νηστίσιμης σπανακόπιτας μας. Την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.