1 πακέτο φύλλο για πίτες
1 φακελάκι πουρέ σκόνη Γιώτης
1 πακέτο μανιτάρια (500γρ.)
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και σε φετούλες τα μανιτάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν γίνει γυαλιστερό και ημιδιαφανές προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά προσθέτοντας και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Εν τω μεταξύ σε ένα δοχείο φτιάχνουμε τον πουρέ ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου σε 3 1/4 φλυτζάνια ζεστό και ελαφρά αλατισμένο νερό, προσθέτοντας λίγο πιπεράκι και λίγο κουρκουμά. Όταν γίνει και ο πουρές μας τον ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα των λαχανικών που τσιγαρίσαμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε -λαδωμένα πολύ ελαφρά- τα περισσότερα φύλλα του πακέτου. Στρώνουμε πάνω τους ισόπαχα την γέμιση που φτιάξαμε, μαζεύουμε τα φύλλα και στρώνουμε πάνω της ένα ένα τα υπόλοιπα λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσά τους. Λαδώνουμε ελαφρά και το πάνω φύλλο σε όλη του την επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Η πατατόπιτά μας είναι έτοιμη και τόσο νόστιμη που θα γίνει η αγαπημένη μας!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!