1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
5 – 6 μήλα
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φακελάκι κουκουνάρι
2 κουταλιές βιτάμ
Κανέλα
Από βραδύς καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το κουκουνάρι καθώς και λίγη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα μήλα υγρά και με αυτό να φουσκώσουν οι σταφίδες και το κουκουνάρι. Την επομένη αλείφουμε με τη μια κουταλιά βιτάμ ένα πυρέξ και στρώνουμε πάνω του το ένα φύλλο σφολιάτας. Στο μπωλ με τα μήλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν δούμε ότι έχουν παραμείνει υγρά προσθέτουμε άλλο λίγο σιμιγδάλι. Σκοπός μας είναι το σιμιγδάλι με τα υγρά του μήλου να γίνουν ρευστά (γι αυτό ανάλογα με το μέγεθος των μήλων είναι και η ποσότητα του σιμιγδαλιού). Κατόπιν ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κανέλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ώστε να κλείσει καλά. Τέλος αλείφουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας με τη δεύτερη κουταλιά βιτάμ και κόβουμε τη σφολιάτα με πολλές οριζόντιες μαχαιριές σε λωρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί πάνω κάτω.