1 1/2 κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες νερό
2 κουταλάκια κανελογαρίφαλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για το γλάσο:
125γρ. μαργαρίνη
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι τα υλικά να ενωθούν εντελώς. Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα κέικ ή ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα της καρυδόπιτας μέσα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θα φτιάξουμε τώρα το γλάσο. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί τη μαργαρίνη και προσθέτουμε την σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή κομμένη σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε. Όταν πια η καρυδόπιτα μας έχει κρυώσει, την περιχύνουμε με το γλάσο.