Μακαρόνια λεπτά (σπαγγέτι ή σπαγγετίνι)
1 πράσο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
250ml πασάτα ντομάτας
1-2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βερμούτ ή κρασί
1 κουταλάκι κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, την κόκκινη, την πράσινη πιπεριά και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα σωτάρουμε το πράσο και όταν μαραθεί καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη και προσθέτουμε τις δύο πιπεριές. Όταν μαλακώσουν όλα ρίχνουμε τον κουρκουμά, το βερμούτ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πασάτα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!