1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
20 γραμμάρια αμμωνία
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι χυμού πορτοκαλιού, τη σόδα και τα χτυπάμε όλα στο μίξερ. Πάνω από το μπωλ κρατάμε το φλυτζάνι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και μέσα του διαλύουμε την αμμωνία. Αυτό θα φουσκώσει και θα αρχίσει να ξεχειλίζει και να τρέχει μέσα στο μπωλ. Μόλις σταματήσει να αφρίζει αδειάζουμε ότι έχει μείνει στο φλυτζάνι, μέσα στο μπωλ. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε με αυτήν κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και βάζοντάς τα σε ταψί που έχουμε βάλει άκαυστη κόλλα τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.