2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού και λίγο ακόμα ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1+1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι
(προαιρετικά σουσάμι 1 κρασοπότηρο μέσα ή από πάνω)
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε διαλυμένη την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο ούζο και την σκόνη κανέλα με το γαρύφαλο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι όσο πάρει ανακατεύοντας ελαφρά. Θα έχουμε μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 – 170 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν καλά! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!!!
Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!