3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι σόδα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες που έχουν ξεκουραστεί σε ποτό
Σε ένα μπωλ βάζουμε κοσκινισμένα αλεύρι + μπέικιν + σόδα μαζί με τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε κάνοντας μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα σπορέλαιο + χυμό – ξύσμα πορτοκαλιού + ζάχαρη + κανέλα + γαρύφαλλο και αφού τα χτυπήσουμε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη, τα ρίχνουμε στο μπωλ με το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Γεμίζουμε τα φαρμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!