1/2 κιλό πατάτες (περίπου 4 μέτριες)
1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό που να τις καλύπτει πλήρως μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις γίνουν τις βάζουμε σε κρύο νερό και στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Τις καθαρίζουμε από τις φλούδες τους και τις κάνουμε πουρέ με τον μύλο λαχανικών ή με μπλέντερ. Ανακατεύουμε στον πουρέ της πατάτας το αλάτι και το αυγό και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Τα πλάθουμε ή με τη βοήθεια κορνέ τους δίνουμε σχήμα νιόκι και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια τα νιόκι μας είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με κεψέ (τρυπητό) σε ένα πιάτο.