1/2 κιλό νιόκι
1 κουτί πασάτα ντομάτας
150γρ. φρέσκο τρυφερό σπανάκι
Φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγη ρίγανη
Σάλτσα τυριού για νιόκι
Τυρί για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες και χοντροκομμένες. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο, τη πασάτα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και το σπανάκι ψιλοκομμένο. Βράζουμε να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε και ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε τα νιόκι με τη σάλτσα ντομάτας και περιχύνουμε με την σάλτσα τυριού για νιόκι. Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τυρί και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.