Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για την κρέμα πατισερί:
2 1/2 κούπες γάλα
4 1/2 κουτ. σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουτ. σ. μαργαρίνη
1 αυγό χτυπημένο
Υλικά για τη σαντιγί:
2 φακέλους σκόνη σαντιγί GARNI ΓΙΩΤΗΣ
2 κούπες γάλα κρύο
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 15-20 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει η κρέμα των αυγών.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις.
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του αυγού, για την κρέμα πατισερί και ανακατεύουμε συνεχώς (ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ!) μέχρι να πήξει. Εφόσον έχει πήξει ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ και ρίχνουμε στην κρέμα το χτυπημένο αυγό, ανακατεύουμε καλά.
ΣΑΝΤΙΓΙ:
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες. Τη μισή από αυτή την ανακατεύουμε με την κρέμα πατισερί, έτσι έχουμε καλύτερο και πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα να κρυώσει ελαφρά και να μαλακώσει.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ:
Κόβουμε το παντεσπάνι ακριβώς στη μέση. Τοποθετούμε το ένα μέσα στο πυρέξ από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα πατισερί, βάζουμε και το άλλο παντεσπάνι, απλώνουμε την υπόλοιπη πατισερί και τέλος, πάνω από την πατισερί απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε. Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή ψιλοαλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Tip: Μπορείτε να βρέξετε το παντεσπάνι σας με ένα ελαφρύ σιρόπι, βράζοντας για 5′-7′, 1 1/2 κούπα νερό με 2 κούπες ζάχαρη και 1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΗΓΕΙΟ ΠΡΙΝ ΚΟΠΕΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία η Κατερινιώτισσα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!