Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο
4 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Κανέλα
Μέλι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα. Προσθέτουμε το τυρί, το σιμιγδάλι, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, το απλώνουμε καλά και ρίχνουμε αλεύρι να πάει παντού. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μας στους 160 βαθμούς. Στο ταψί ρίχνουμε το μείγμα μας, το σταυρώνουμε και το φουρνίζουμε. Όταν γίνει το γλυκό μας το βγάζουμε σε μια πιατέλα και από πάνω του ρίχνουμε μέλι και κανέλα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο